Bewegen met Ismakogie 2017-12-08T11:36:10+00:00

Bewegen met Ismakogie

Ismakogie is een Westerse bewegingsleer en de basis voor gezond bewegen en een gezonde houding. De bewegingen zijn bedoeld voor het dagelijks leven en activeren het hele lichaam met minimale krachtsinspanning. Waar we de beweging ook beginnen, steeds is er de terugkoppeling naar het bodemcontact en het gebruik van de voeten.
Zo leren we dynamisch zitten en staan, lopen we lichtvoetig en blijven vitaal.

Ervaart u fysieke klachten door een verkeerde (werk)houding?

Zoals spierklachten, rugklachten, nekklachten, darmklachten, klachten aan de bekkenbodem. Ismakogie kan u helpen deze klachten te verminderen. U heeft er niets voor nodig, alleen uzelf. Met kleine bewegingen zet u steeds uw hele lichaam zachtjes in beweging en verbetert zo uw houding. Zo laat u al uw spieren optimaal samenwerken.

Wilt u zo vitaal mogelijk ouder worden?

Dan is Ismakogie een laagdrempelig hulpmiddel.
De kleine eenvoudige Ismakogieoefeningen zorgen voor een goede doorbloeding, houden uw lichaam stevig en soepel en voorkomen rimpels. Bij elke beweging traint u al uw spieren tot in het gezicht.

Heeft u behoefte aan ontspanning van lichaam en geest?

Ismakogie brengt u op een zachte manier weer in evenwicht. Met de subtiele bewegingen waarin al uw spieren samenwerken, keert u terug naar uw eigen basisritme. Met liefdevolle behoedzame aandacht.

In de cursus is er aandacht voor:

 • Balans en stabiliteit

 • Bewust bewegen

 • Soepelheid van het lichaam
 • Ondersteunen wervelkolom

 • Verbeteren (werk)houding

 • Natuurlijke manier van bewegen

Lessen

 • Een cursus van 10 weken, bestaande uit wekelijkse lessen van 1 uur.
  Per groep 8 tot 12 cursisten.

 • Gratis introductieles op afspraak.

 • Privéles van een half uur per keer op afspraak.
 • Workshop op locatie, minimaal 6 deelnemers. Offerte op aanvraag.
Cursus data

Grondlegger van Ismakogie

Anne Seidel (Wenen 1900-1997) begon haar carrière als schoonheidsspecialiste.
Zij voelde de gezichtsspieren van cliënten onder haar handen bewegen wanneer deze hun voeten afzetten tegen het voeteneinde van de behandelstoel.

Zij wilde weten hoe dit mogelijk was en ging anatomie en fysiologie studeren aan de universiteiten van Wenen en Innsbrück. Tot in detail verdiepte zij zich in de werking en samenwerking van alle spieren.

Op basis van haar kennis en observaties ontwikkelde zij talloze oefeningen waarbij het samenspel van de spieren optimaal benut werd, van de voeten tot in het gezicht. Voor haar was de aandachtige beleving van de beweging en de bewustwording ervan essentieel. Zij was zelf het levende voorbeeld van haar bewegingsleer.

Tot op hoge leeftijd bleef zij colleges volgen en lesgeven in binnen- en buitenland. Voor haar verdiensten verleende de Bondspresident van Oostenrijk haar in 1976 de titel Professor en in 1984 ontving zij ‘das Österreichische Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst’.

Anne Seidel:
“Elke verkeerde stand van de voeten zet zich voort in het lichaam en is zichtbaar zelfs tot in het gezicht”

Waar komt de naam Ismakogie vandaan?

De naam komt van de beginletters van een Duitse zin die omschrijft waar de leer voor staat:

Physiologisch

Ideale
Schwingungsrhythmik der beeinflußbaren
Muskeln im
Alltagsleben nach erkennbaren
Körpereigenen
Ordnungsgesetzen
GIE (= Lehre)

Vrij vertaald: In het leven van alledag de willekeurige spieren ritmisch vloeiend gebruiken zoals de natuur het bedoeld heeft, rekening houdend met lichaamseigen mogelijkheden.

Ook een voetreflexmassage kan vitaliserend werken.

Nieuwsgierig?

Voetreflexmassages

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.